23.deň – 33-dňové DC k Ružencovej Panne Márii

 

  1. DEŇ

V mene Otca i Syna i Ducha Svätého. Amen.

Vzývanie Ducha Svätého:

Príď, Duchu Svätý, príď, na mocný príhovor Nepoškvrneného srdca Panny Márie, tvojej milovanej nevesty. (3x)

Lk 9, 7-9

 7 Tetrarcha Herodes počul o všetkom, čo sa dialo, a bol v rozpakoch, lebo niektorí hovorili: „Ján vstal z mŕtvych,“ 8 iní: „Zjavil sa Eliáš,“ zasa iní: „Vstal z mŕtvych jeden z dávnych prorokov.“9 A Herodes vravel: „Jána som dal ja sťať. Kto teda je ten, čo o ňom počúvam také veci?“ A chcel ho vidieť. 

ŽIŤ V PRAVDE VOČI JEŽIŠOVI A SEBE 

Modlime sa za čisté svedomie, oslobodené od úzkosti a trápenia. 

  • Vstúpim do vnútorného stavu ducha Herodesa Antipasa. Je zronený. Vedie nemorálny život – žije s manželkou svojho brata, zabil Jána. Keď počuje o Ježišovi, cíti nepokoj (v. 7 – 8).
  • Položím si otázku: Aký je môj stav ducha? Čo vo mne prevláda: pokoj alebo nepokoj, smútok alebo radosť, vnútorná istota alebo strach? Pristavím sa dlhšie pri svojom stave ducha. O čom sú moje skúsenosti?
  • Pokúsim sa porozprávať s Ježišom o svojich pocitoch. Čo najviac zaťažuje moje srdce a svedomie? Čo mi berie radosť zo života? Poviem mu to. Poprosím o oslobodenie a uzdravenie.
  • „Kto teda je ten…?“ (v. 9). Dlhšie sa zamyslím nad mojím obrazom Ježiša. Aký obraz Ježiša nosím vo svojom srdci? Čo môžem povedať o svojom vzťahu s ním? Čo ma na Ježišovi najviac priťahuje a čoho sa bojím? Vyznám mu to.
  • „A chcel ho vidieť…“ (v. 9). Vrátim sa k svojim stretnutiam s Ježišom: k modlitbe, počúvaniu Slova, sviatostiam, pobožnostiam. Prečo sa s ním stretávam? Aké túžby a motivácie vidím vo svojich duchovných praktikách?
  • Priblížim sa k Ježišovi, „sadnem si k nemu“ a porozprávam mu to, čo som o ňom doteraz vo svojom živote počul, o ľuďoch, ktorí mi o ňom povedali. Poprosím ho, aby mi pomohol prehĺbiť moje priateľstvo s ním.
  • Úprimne vyznám svoje hriechy a nezriadené naviazanosti, ktoré spôsobujú nepokoj v mojom srdci a uhášajú moju túžbu po vzťahu s Ježišom. V duchu si budem opakovať: „Ježišu, nauč ma žiť v pravde a slobode.“

V Máriinej škole:

Mária nás učí, že vzdialenosť od Ježiša je príčinou nepokoja. Satan vyvoláva nepokoj, strach, vraždy, vojny, nenávisť. Ona prichádza ako Kráľovná pokoja a volá nás: Buďte pokorní, modlite sa, odovzdajte všetko do rúk Najvyššieho, ktorý vás stvoril.

Posolstvo, Medžugorie, 25. november 2010, cez vizionárku Mariju Lunetti

Drahé deti! Pozerám sa na vás a vidím vo vašom srdci smrť bez nádeje, nepokoj a hlad. Nieto modlitby ani dôvery v Boha, preto mi Najvyšší dovoľuje, aby som vám priniesla nádej a radosť. Otvorte sa. Otvorte svoje srdcia Božiemu milosrdenstvu a on vám dá všetko, čo potrebujete a naplní vaše srdcia pokojom, pretože on je pokoj a vaša nádej. Ďakujem vám, že ste prijali moje pozvanie.“ 

Ježišu ďakujeme ti za to, že s tebou sa vytráca všetok strach, pocit neistoty, hanby. Mária, pomôž nám budovať hlboký vzťah s Ježišom. Ty nás ako mama upokojuješ: „Nebojte sa, Ježiš je tu pri vás, aj vtedy, keď si myslíte, že ste sami a že neexistuje svetlo vo vašom živote. On je tu a nikdy vás neopustil ani sa od vás nevzdialil. Svetlo jeho narodenia osvecuje tento svet i váš život. Jeho srdce je pre vás vždy otvorené, aby prijal každé vaše utrpenie, každú skúšku, strach i potrebu. Jeho ruky sú k vám vystreté, aby vás objal ako Otec a povedal vám, ako veľmi ste pre neho dôležití, ako vás miluje a stará sa o svoje deti“ (25.12.2020).

ZASVÄTENIE SA JEŽIŠOVI SKRZE MÁRIU

Mária, dnes pred tebou a v tvojich rukách si obnovujem a potvrdzujem svoje krstné sľuby. Navždy sa zriekam satana, všetkých jeho skutkov a zasväcujem sa Ježišovi Kristovi jeho Božskému Srdcu. Chcem niesť svoj kríž a nasledovať Krista po všetky dni svojho života, podľa vôle nebeského Otca. Pred tvárou celého nebeského dvora a celej Cirkvi sa dnes, ó Mária, zasväcujem tvojmu Nepoškvrnenému Srdcu. Buď mojou Matkou a Kráľovnou. Vo všetkej podriadenosti a láske ti odovzdávam a zasväcujem svoje telo a dušu, svoj majetok viditeľný a neviditeľný, plody svojich dobrých skutkov, minulých, súčasných aj budúcich. Prenechávam ti absolútnu slobodu, aby si vládla nado mnou a nad všetkým, čo mi patrí, podľa tvojho zaľúbenia, a to všetko pre väčšiu slávu Božiu teraz i naveky. Amen.

Požehnanie kňaza.

 

Predchádzajúce

Posolstvo, Kráľovnej pokoja, 25. septembra 2024, cez vizionárku Mariju Lunetti

Ďalej

26.09.2024