28.deň – 33-dňové DC k Ružencovej Panne Márii

 

  1. DEŇ

V mene Otca i Syna i Ducha Svätého. Amen.

Vzývanie Ducha Svätého:

Príď, Duchu Svätý, príď, na mocný príhovor Nepoškvrneného srdca Panny Márie, tvojej milovanej nevesty. (3x)

Lk 9, 51-56

 51 Keď sa napĺňali dni, v ktoré mal byť vzatý zo sveta, pevne sa rozhodol ísť do Jeruzalema 52 a poslal pred sebou poslov. Oni sa vydali na cestu a prišli do istej samarijskej dediny, aby mu pripravili nocľah. 53 Ale neprijali ho, lebo mal namierené do Jeruzalema. 54 Keď to videli učeníci Jakub a Ján, povedali: „Pane, máme povedať, aby zostúpil oheň z neba a zničil ich?“ 55 On sa obrátil a pokarhal ich. 56 A odišli do inej dediny.

ODOVZDAŤ  JEŽIŠOVI SVOJE ZRANENÉ POCITY

O čo prosím?

O dôkladné poznanie svojich životných rán a o milosť uzdravenia.

  • Pripojím sa k učeníkom, ktorí sprevádzajú Ježiša (v. 51). Sú na ceste do Jeruzalema. Všimnem si Ježišovu únavu a utrpenie na jeho tvári. Vie, že čas utrpenia sa blíži. Porozprávam sa s Ježišom, ktorý ide do Jeruzalema, aby za mňa zomrel.
  • Ježiš, unavený z cesty, sa dozvie, že mesto, kde chcel odpočívať so svojimi učeníkmi, je na neho uzavreté (v. 52 – 53). Ježiš trpí pre nenávisť Samaritánov voči Židom.
  • Budem kontemplovať Ježiša, ktorý trpí kvôli nenávisti a odmietnutiu. Uvedomím si, že prijíma toto utrpenie, aby na seba vzal každú nenávisť a odmietnutie, ktoré som zažil vo svojom živote.
  • Dokážem mu odovzdať svoje rany, ktoré dodnes krvácajú kvôli nenávisti a odmietnutiu, ktoré som zažil? Aké zranenie mi spôsobuje najväčšiu bolesť? Poviem o ňom Ježišovi.
  • Všimnem si hnev Jakuba a Jána. Nepriateľský postoj Samaritánov rodí v nich agresiu. Prajú im, aby ich zničil oheň z neba. Ježiš zastavil ich neovládateľný hnev (v. 54-56).
  • Pred Ježišom si položím otázku: Neprechovávam hnev a zlobu voči ľuďom, ktorí mi v živote ublížili? Hnev a zloba dokážu pohltiť a zničiť môj život ako oheň. S akými ťažkými pocitmi si neviem poradiť?
  • Dám Ježišovi všetky ťažké pocity, ktoré mi kradnú lásku z môjho srdca. Budem opakovať: „Ježišu, v tvojich ranách je moje zdravie. Uzdrav moje srdce.“

V Máriinej škole:

Mária nás učí spolucítiť s Ježišom. Keď je kríž, viera, odmietaná, odmietaný je Ježiš. Hovorí nám o následkoch v tejto dobe: „V tomto nepokojnom čase, keď diabol žne duše, aby ich pritiahol k sebe, vezmite do rúk kríž. Nech je pre vás povzbudením, že láska vždy víťazí“ (25.7.2020). Rozjímaním ukrižovaného Pána  sa upevňujeme v rozhodnutí nikdy sa nezastaviť v láske. Keď spájame naše odmietnutia, zranenia s Ježišovými ranami, sme uzdravovaní a potešujeme Ježiša.

Posolstvo, Medžugorie, 25. február 1999, cez vizionárku Mariju Lunetti

„Drahé deti! Aj dnes som s vami osobitným spôsobom, keď rozjímam a prežívam vo svojom srdci Ježišovo utrpenie. Deti moje, otvorte svoje srdcia a dajte mi všetko, čo je v nich: radosti, trápenia aj každú, ba i najmenšiu bolesť, aby som ju mohla obetovať Ježišovi, aby on svojou nesmiernou láskou zapálil a premenil vaše trápenia na radosť svojho zmŕtvychvstania. Preto vás pozývam, deti moje, osobitným spôsobom teraz, aby sa otvorili vaše srdcia modlitbe, aby ste sa modlitbou stali Ježišovými priateľmi. Ďakujem vám, že ste prijali moje pozvanie.“

Ježišu, ďakujeme ti za Máriu, ktorá nás učí zjednocovať naše utrpenia s tvojím.

Ježišu, do tvojich rán kladiem svoje rany na duši, moje odmietnutia, neprijatia, nenávisť, hrubosť i hnev, všetko, čo ti spôsobuje bolesť. Mária, pomôž mi pomenovať a odovzdať Ježišovi všetko, čo ma trápi, čo mi kradne lásku a uzdravenie. Amen.

ZASVÄTENIE SA JEŽIŠOVI SKRZE MÁRIU

Mária, dnes pred tebou a v tvojich rukách si obnovujem a potvrdzujem svoje krstné sľuby. Navždy sa zriekam satana, všetkých jeho skutkov a zasväcujem sa Ježišovi Kristovi jeho Božskému Srdcu. Chcem niesť svoj kríž a nasledovať Krista po všetky dni svojho života, podľa vôle nebeského Otca. Pred tvárou celého nebeského dvora a celej Cirkvi sa dnes, ó Mária, zasväcujem tvojmu Nepoškvrnenému Srdcu. Buď mojou Matkou a Kráľovnou. Vo všetkej podriadenosti a láske ti odovzdávam a zasväcujem svoje telo a dušu, svoj majetok viditeľný a neviditeľný, plody svojich dobrých skutkov, minulých, súčasných aj budúcich. Prenechávam ti absolútnu slobodu, aby si vládla nado mnou a nad všetkým, čo mi patrí, podľa tvojho zaľúbenia, a to všetko pre väčšiu slávu Božiu teraz i naveky. Amen.

Požehnanie kňaza.

 

 

Predchádzajúce

30.09.2024

Ďalej

01.10.2024