30.deň – 33-dňové DC k Ružencovej Panne Márii

 

  1. DEŇ 

V mene Otca i Syna i Ducha Svätého. Amen.

Vzývanie Ducha Svätého:

Príď, Duchu Svätý, príď, na mocný príhovor Nepoškvrneného srdca Panny Márie, tvojej milovanej nevesty. (3x)

Lk. 10, 1-12

1 Potom si Pán vyvolil iných sedemdesiatich dvoch a po dvoch ich poslal pred sebou do každého mesta a na každé miesto, kam sa sám chystal ísť. 2 A povedal im: „Žatva je veľká, ale robotníkov málo. Preto proste Pána žatvy, aby poslal robotníkov na svoju žatvu! 3 Choďte! Hľa, posielam vás ako baránkov medzi vlkov. 4 Nenoste mešec ani kapsu, ani obuv a cestou nikoho nepozdravujte! 5 Keď vojdete do niektorého domu, najprv povedzte: »Pokoj tomuto domu!« 6 Ak tam bude syn pokoja, váš pokoj na ňom spočinie; ak nie, vráti sa k vám. 7 V tom dome potom ostaňte, jedzte a pite, čo majú, lebo robotník si zaslúži svoju mzdu. Neprechádzajte z domu do domu! 8 A keď prídete do niektorého mesta a prijmú vás, jedzte, čo vám predložia, 9 uzdravujte chorých, čo sú v ňom, a povedzte im: »Priblížilo sa k vám Božie kráľovstvo.« 10 Keď prídete do niektorého mesta a neprijali by vás, vyjdite do jeho ulíc a povedzte: 11 »Striasame na vás aj prach, čo sa nám vo vašom meste prilepil na nohy. Ale vedzte, že sa priblížilo Božie kráľovstvo!« 12 Hovorím vám, že Sodomčanom bude v onen deň ľahšie ako takému mestu. 

NÁJSŤ HORLIVOSŤ VO SVOJOM POVOLANÍ 

O čo prosím?

O horlivé srdce, pripravené prijať Ježišove výzvy.

  • Budem počúvať Ježiša, ktorý ma chce pripraviť na moje poslanie. Postavím sa medzi sedemdesiatich dvoch učeníkov (v. 1). Predstavím si Ježiša, ako sa na mňa pozerá a odovzdáva mi svoju prosbu.
  • Pristavím sa dlhšie pri svojom životnom povolaní. Dáva mi radosť? Je vo mne zanietenosť pre život? Čo môžem povedať o vernosti v poslaní, ktoré mi bolo zverené?
  • Ježiš ma upozorňuje, že úlohy, ktoré mi zveruje, zahŕňajú aj ťažké chvíle. Posiela ma „ako baránkov medzi vlkov“ (v. 3). Čo je najväčším utrpením v mojom povolaní? Prijímam ho? Dôverujem Ježišovi?
  • Žiť pre Ježiša si vyžaduje aj zrieknutia sa vlastných istôt (v. 4). Chce byť mojou jedinou istotou, ktorej sa nikdy nevzdám. K čomu som najviac pripútaný? Dokážem mu to odovzdať?
  • Všimnem si, ako veľmi Ježiš zdôrazňuje pokoj a slobodu v službe, ktorú mi zveruje (v. 5-11). Chce, aby som priniesol pokoj svojou prítomnosťou tam, kde žijú iní, a zároveň, aby ​​som rešpektoval slobodu tých, ktorí odmietajú evanjelium. Každý neprijme moje svedectvo. Prijímam to?
  • Súd patrí Ježišovi. Zverím mu všetky ťažké miesta v mojom živote, kde sú viera, Ježiš a jeho slovo odmietané. S horlivosťou srdca a láskou sa budem modliť za ľudí, ktorí neprijímajú hodnoty evanjelia.
  • Priblížim sa k Ježišovi a porozprávam sa s ním o svojom každodennom živote. Poviem mu o tom, čo je pre mňa najťažšie, o výzvach, ktorých sa bojím, o úlohách a ľuďoch, pred ktorými utekám. Budem opakovať v strelných modlitbách: „Ježišu, obnov moju odvahu a pokoj srdca.“

V Máriinej škole:

Mária nás volá budovať s ňou kráľovstvo nebeské.  Povedala: „Vedení príkladom môjho Syna myslite na to, čo je Božie. Nedovoľte satanovi, aby vám otváral cesty pozemského šťastia; cesty, na ktorých nie je môj Syn. Deti moje, sú falošné a trvajú krátko. Môj Syn žije. Ponúkam vám večné šťastie a pokoj, jednotu s mojím Synom, s Bohom. Ponúkam vám Božie Kráľovstvo“ (2.8.2010).

Posolstvo, Medžugorie, 25. marec 2021, cez vizionárku Mariju Lunetti

„Drahé deti! Aj dnes som s vami, aby som vám povedala: deti moje, kto sa modlí, nebojí sa budúcnosti a nestráca nádej. Vy ste vyvolení, aby ste prinášali radosť a pokoj, pretože ste moji. Prišla som sem s menom Kráľovná pokoja, pretože diabol chce nepokoj a vojnu, chce naplniť vaše srdcia strachom z budúcnosti, ale budúcnosť je Božia. Preto buďte pokorní a modlite sa a zverte všetko do rúk Najvyššieho, ktorý vás stvoril. Ďakujem vám, že ste prijali moje pozvanie.“

Ďakujem ti Mária, za to, že si s nami pri prekonávaní prekážok v ohlasovaní Božieho kráľovstva. Ďakujem ti za tvoje hlavné posolstvá – pozvanie k modlitbe, k dennému rozjímaniu evanjelia, k pôstu, sv. spovedi, sv. omši – ktorými nám pripomínaš to, čo učil Ježiš svojich apoštolov, aby sa šírilo jeho kráľovstvo pokoja. Mária, pomôž nám byť odvážnymi zvlášť v ťažkých chvíľach a za každých okolností byť tvorcami pokoja. Amen.

ZASVÄTENIE SA JEŽIŠOVI SKRZE MÁRIU

Mária, dnes pred tebou a v tvojich rukách si obnovujem a potvrdzujem svoje krstné sľuby. Navždy sa zriekam satana, všetkých jeho skutkov a zasväcujem sa Ježišovi Kristovi jeho Božskému Srdcu. Chcem niesť svoj kríž a nasledovať Krista po všetky dni svojho života, podľa vôle nebeského Otca. Pred tvárou celého nebeského dvora a celej Cirkvi sa dnes, ó Mária, zasväcujem tvojmu Nepoškvrnenému Srdcu. Buď mojou Matkou a Kráľovnou. Vo všetkej podriadenosti a láske ti odovzdávam a zasväcujem svoje telo a dušu, svoj majetok viditeľný a neviditeľný, plody svojich dobrých skutkov, minulých, súčasných aj budúcich. Prenechávam ti absolútnu slobodu, aby si vládla nado mnou a nad všetkým, čo mi patrí, podľa tvojho zaľúbenia, a to všetko pre väčšiu slávu Božiu teraz i naveky. Amen.

 

Požehnanie kňaza.

 

 

 

Predchádzajúce

02.10.2024

Ďalej

3.10.2024