31.deň – 33-dňové DC k Ružencovej Panne Márii

 

  1. DEŇ 

V mene Otca i Syna i Ducha Svätého. Amen.

Vzývanie Ducha Svätého:

Príď, Duchu Svätý, príď, na mocný príhovor Nepoškvrneného srdca Panny Márie, tvojej milovanej nevesty. (3x)

Lk 10, 13-16

13 Beda ti, Korozain! Beda ti, Betsaida! Lebo keby sa v Týre a Sidone boli stali zázraky, ktoré sa stali u vás, dávno by boli v kajúcom rúchu sedeli v popole a kajali sa. 14 Preto Týru a Sidonu bude na súde ľahšie ako vám. 15 A ty, Kafarnaum, vari sa budeš vyvyšovať až do neba? Do pekla sa prepadneš! 16 Kto vás počúva, mňa počúva, a kto vami pohŕda, mnou pohŕda. Kto však pohŕda mnou, pohŕda tým, ktorý ma poslal.“ 

OTVORIŤ SA NEPRÍJEMNÉMU  SLOVU PRAVDY 

O čo prosím?

O horlivosť a trpezlivosť v každodennom procese obrátenia.

  • Poprosím Ducha Svätého, aby mi dal hlboko zakúsiť pravdu, že Ježiš ma pozná úplne so všetkým; pozná každý detail môjho životného príbehu. Pozná moju vernosť a neveru. Chce, aby som stál v pravde o svojom hriechu.
  • Uvedomím si, že Ježiš vidí moju tvrdosť, ktorá mi bráni nechať prijať jeho svetlo. Akú milosť najviac zanedbávam? Počujem Ježiša, ako mi hovorí „beda“ (v. 13). Bezhranične ma miluje a chce vo mne zlomiť „škrupinu“ zlozvykov.
  • Položím si úprimnú otázku pred Ježišom: Túžim po obrátení vo všetkých oblastiach svojho života? Sú vo mne „miesta“, v ktorých potláčam túžbu po premene? Ak áno, pozvem tam Ježiša, aby mi pomohol urobiť radikálne rozhodnutia.
  • Obrátenie vedie cestou pokánia (v. 13). Položím si otázku, aké kajúce praktiky mi najviac pomáhajú pri mojom obrátení? Ako často ich používam? Čo by som chcel zmeniť?
  • Ježiš karhá Kafarnaum, ktoré čaká na nevedno aké milosti. Varuje, že takéto čakanie vedie do pekla (v. 15). Uvedomím si milosti, ktoré dostávam každý deň. Čo vo mne prevláda: horlivosť alebo ľahostajnosť?
  • Okolo mňa žijú ľudia, ktorých mi Ježiš posiela (v. 16). Môže ich použiť na to, aby mi pomohol stretnúť sa s pravdou o mojom živote. Kto je pre mňa v poslednej dobe najsilnejším hlasom napomenutia? Ako naň odpovedám?
  • Všimnem si pocity, ktoré sa vo mne počas tejto meditácie zrodili. Priznám sa najmä k tým, ktoré ma pokúšajú pohŕdať obrátením alebo pohŕdať sebou samým. Budem volať k Ježišovi: „Vráť mi srdce, ktoré je pokorné a trpezlivé v obrátení.“

V Máriinej škole:

Mária nás volá k úprimnému pokániu. Povedala: „Najdôležitejšie posolstvo, ktoré som vám dala je pozvanie k obráteniu“ (25.2.1996). Medžugorie je miesto i mnohých zázrakov, tie však nie sú najdôležitejšie, majú nás priviesť k premene.  V Máriinej škole je prvým krokom na ceste obrátenia svätá spoveď a po nej rozhodnutie sa pre svätosť.

Posolstvo, Medžugorie, 25. september 1998, cez vizionárku Mariju Lunetti

„Drahé deti! Dnes vás pozývam, aby ste sa stali mojimi svedkami tým, že budete žiť vieru svojich otcov. Deti moje, hľadáte znamenia a posolstvá a nevidíte, že vás Boh každým ranným východom slnka pozýva k obráteniu a navráteniu sa na cestu pravdy a spásy. Veľa rozprávate, deti moje, ale málo pracujete na svojom obrátení. Preto sa obráťte a začnite žiť moje posolstvá, nie slovami, ale životom a tak, milé deti, budete mať silu rozhodnúť sa pre skutočné obrátenie srdca. Ďakujem vám, že ste prijali moje pozvanie.“

Mária, dnes ti ďakujem zvlášť za tieto tvoje slová: „Toto je milostivý čas, kým som s vami, využite ho. Povedzte: ‚Toto je čas pre moju dušu’“ (25.4.2007). Pomôž nám rozhodnúť sa pre obrátenie dnes a nie zajtra. Amen.

ZASVÄTENIE SA JEŽIŠOVI SKRZE MÁRIU

Mária, dnes pred tebou a v tvojich rukách si obnovujem a potvrdzujem svoje krstné sľuby. Navždy sa zriekam satana, všetkých jeho skutkov a zasväcujem sa Ježišovi Kristovi jeho Božskému Srdcu. Chcem niesť svoj kríž a nasledovať Krista po všetky dni svojho života, podľa vôle nebeského Otca. Pred tvárou celého nebeského dvora a celej Cirkvi sa dnes, ó Mária, zasväcujem tvojmu Nepoškvrnenému Srdcu. Buď mojou Matkou a Kráľovnou. Vo všetkej podriadenosti a láske ti odovzdávam a zasväcujem svoje telo a dušu, svoj majetok viditeľný a neviditeľný, plody svojich dobrých skutkov, minulých, súčasných aj budúcich. Prenechávam ti absolútnu slobodu, aby si vládla nado mnou a nad všetkým, čo mi patrí, podľa tvojho zaľúbenia, a to všetko pre väčšiu slávu Božiu teraz i naveky. Amen.

Požehnanie kňaza.

 

Predchádzajúce

3.10.2024

Ďalej

4.10.2024